IN MEMORIAM

- Frans van de Ven -

In de vroege ochtend van maandag 22 mei is onze (oud) medewerker en Tantieker Frans van de Ven overleden. 

 

Met het overlijden van Frans verliezen we een zeer betrokken Pezerik in hart en nieren. Als lid van de Raad van Elf, stond hij aan de wieg van de Beekse carnaval, gevolgd door een bestuursfunctie als secretaris in de jaren ’75 tot en met ’83. Met hier en daar een jaartje rust is Frans tot en met 1995 medewerker van de Stichting geweest, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar Tantiek.

Binnen Aawmeuten heeft hij ook een zeer bijzondere staat van dienst; naast het presenteren van twee edities kennen we hem ook als Fraanske de Kansasser (1976 t/m 1980, 1984, 1986, 1989). In 1976 was hij hiermee dan ook de eerste drager van de titel “Taauwmeut van Beek”. Welke titel hem later nogmaals is toegekend.

 

Met trots mogen we dan ook zeggen dat door bovenstaande staat van dienst Frans een zeer bijzondere Pezerik is. Vandaar ook dat dit bekroond is met een Gouwe Pezerik in 1979 en later zelfs nog gevolgd door het toekennen van het (zeer uitzonderlijke) Pezerikkenbeeld.

 

Nadat Frans niet meer actief was als medewerker, was hij een graag geziene aanwezige op de diverse carnavalsevenementen. Hij bleef er graag van op de hoogte hoe carnaval in ut Pezerikkengat werd gevierd, veelal voorzien van boerenkiel en Tantiek-mutske.

Het doet goed om te zien dat Frans zijn Pèèrs Gèèle carnavalsbloed heeft doorgegeven aan zijn nageslacht.

 

We zijn Frans veel dank verschuldigd voor al het werk dat hij voor onze stichting heeft verricht.

 

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van het verlies van deze bijzondere man.


 Hilvarenbeek verliest een mooi mens en Ut Pezerikkengat unne Frêête Gouwe Pezerik.

 

 

Bestuur en medewerkers

Stichting Beekse Carnaval “de Pezerikken”

Motto 2024

 Nò lang wikke en wege, plussen en minne, hee de kummissie beslote um

te kieze vur un motto, waor alle Pezerikke, grôot en klèèn mee öt de

voete kunne. De keus van de Mottokummissie vur 2024 stròlt goej bedoelinge öt, en ôk verlangen nòr schôôn dinger. Grôôte en klèèn wense, waorvan iederêên drômt en hoopt desse in vervulling gòn. Dur sprikt verlange enbevestiging öt:

“Dees zûke me….!” 

uitslag optocht 2023

We hebben genoten van een schitterende optocht! Dank hiervoor aan alle deelnemers! De uitgedoste toeschouwers, versierde straten en (af en toe) het zonnetje maakte het compleet. Carnaval op z'n best!

Prijswinnaars

  • B.C. De Lampelèèrs - In de soep 
  • Puike Pinoos - Pas op! Phising! 
  • De Toppers - Hoezo, Gas eraf? Gas Erop! 
  • De Wappers - Schip(op)hol
  • Kèk Nouw Ens - Uitlaatservice
  • Het konijn van de buren & CO - Ge het ze zô terug