NIEUWS


Bestuurs update


21-09-2020
Het is vaak het gesprek van de dag, hoe gaat carnaval er dit jaar uit zien in de huidige situatie waarin het Coronavirus nog altijd onder ons is. Een pas klaar antwoord is er helaas niet, maar we weten wel dat ons enthousiasme er niet minder op is geworden. Daarom is door het bestuur vooralsnog de koers uitgezet om zoveel mogelijk van het seizoen door te laten gaan, binnen de regels die dan gelden. Dat wil zeggen dat er in juni reeds witte rook was en dat de voorbereidingen voor DMV ook in volle gang zijn. Activiteiten zullen waar nodig aangepast worden en het seizoen zal er anders uit komen te zien, maar wij gaan uit van de creativiteit van al onze medewerkers en vertrouwen erop dat we toch een mooi seizoen tegemoet gaan. Dit gezegd hebbende weten we natuurlijk niet hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen en hoewel we in overleg zijn met de gemeente, we weinig tot geen invloed hebben op toekomstige regelgeving. 
 
Er is door het bestuur een Coronakalender opgesteld, waarin alle seizoensactiviteiten zijn opgenomen en daar zijn de beslismomenten aan toegevoegd waarop besloten wordt of een activiteit en zo ja in welke vorm zal doorgaan.  De belangrijkste punten van deze kalender vindt je hieronder terug.IN MEMORIAM

- Piet Adriaansen –
 
Pietje, zoals we hem herkennen binnen Stichting Beekse Carnaval de Pezerikken, was er graag bij. Daar waar er iets te vieren viel, was Pietje graag van de partij.
 
De beginjaren van Piet z’n Pezerikken-carrière stonden in het teken van muziek. Met zijn saxofoon heeft Piet een grote bijdrage geleverd aan de carnavalsmuziek van het Pezerikkengat. Als lid van boerenkapel “de Pezerikken” en hofkapel “de Hofblaozers” (welke later is overgegaan in hofkapel “Tammezuur”) heeft hij meer dan 10 jaar muziek gemaakt
 
Van 1971-1973 en van 1983-1990 heeft Piet in de Raad van Elf gezeten.
 
De laatste jaren werd hij graag gezien op de vaste klus-avonden, waar hij zijn handen uit de mouwen kon steken.
Opbouwen/ afbreken van Aawmeutenaovonden en Liekesfisten (later Drie Mòndjes Vurraf) waren momenten waar we er zeker van konden zijn dat Piet aanwezig was om mee te helpen aan het neerzetten van het decor en de zaalaankleding.
Tijdens deze evenementen hield Piet ook met regelmaat een oogje in het zeil van