In memoriam

fRANS VAN DOORMAAL

Created with Sketch.

In de nacht van zaterdag op zondag 24 op 25 juni is Frans van Doormaal overleden. 

Frans zijn Pezerikkencarrière begon in 1978 als lid van de Raod van XI. Dit heeft Frans maar liefst 12 jaar volgehouden. Tijdens, maar ook na zijn loopbaan “in’t Pak”, kon Frans zelden “nee” zeggen als hem iets gevraagd werd. Zo was Frans trouw Vaandrager van de Hofkapel en was hij vaak bij de TC te vinden. Frans was ook jaren lid van de commissie “de Paol”. Zijn verslag over de werkzaamheden was daarbij steeds even kort als krachtig: “de Paol stao!” werd gecommuniceerd als het werk van de commissie gedaan was. Voor al deze werkzaamheden ontving Frans in 1990 terecht een Gouwe Pezerik. 

Vanaf 1993 was Frans actief betrokken bij TANTIEK. Toen het eerste Bestuurke gevormd werd was Frans de eerste Schatbewaarder. Hij hield de schatkist goed in de gaten en hij zorgde er op zijn manier voor dat iedereen keurig zijn contributie betaalde. 

Het doet ons goed om te zien dat Frans zijn Pèèrs Gèèle carnavalsbloed heeft doorgegeven aan zijn gezin. Dien, Marcel en Anita stonden altijd klaar voor de Pezerikken. Vaak achter de schermen maar ook ervoor. Frans was er frêêt mee dat zijn Anita in 1980 jeugdprinses van de Mini Pezerikken was. Wij zijn Frans veel dank verschuldigd voor wat hij voor de Beekse carnaval en het Tantiek betekend heeft. 

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van het verlies van deze bijzondere man. Hilvarenbeek verliest een mooi mens en Ut Pezerikkengat unne Frêête Gouwe Pezerik en trotse Tantieker. 

rINUS VAN hAMOND

Created with Sketch.

In de vroege ochtend van zondag 25 juni is Rinus van Hamond overleden.

In 1989 en 1990 ging Rinus door het leven als Prins Rinus d’n Irste der Pezerikken. Rinus was in 1984 als dirigent van zijn Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 de initiator van het Karnuvalskuzzert. Een prachtige carnavalstraditie! 

Met het overlijden van Rinus verliezen we een Tantieker in hart en nieren. Rinus was vanaf het begin aangesloten bij de BVAAP TANTIEK. Zijn inbreng voor bijvoorbeeld de Alternatieve Rôdsvergaodering of het Dwèèlen heeft hij in de actieve jaren een mooie stempel gedrukt op onze vereniging. Muziek was de specialiteit van Rinus. Als je hem iets over vroeg, hoorde je zelden “nee”. Bij voorbeeld AZBR (Alles Zat Behalve Rinus) maar ook Ratjetoe kwamen uit zijn koker. Ook arrangeerde hij muziek voor deelnemers aan het Liekesfist. 

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van het verlies van deze bijzondere man. Hilvarenbeek verliest een mooi mens en Ut Pezerikkengat unne Frêête Pezerik. 

fRANS VAN DE vEN

Created with Sketch.

In de vroege ochtend van maandag 22 mei is onze (oud) medewerker en Tantieker Frans van de Ven overleden.

 

Met het overlijden van Frans verliezen we een zeer betrokken Pezerik in hart en nieren. Als lid van de Raad van Elf, stond hij aan de wieg van de Beekse carnaval, gevolgd door een bestuursfunctie als secretaris in de jaren ’75 tot en met ’83. Met hier en daar een jaartje rust is Frans tot en met 1995 medewerker van de Stichting geweest, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar Tantiek.

Binnen Aawmeuten heeft hij ook een zeer bijzondere staat van dienst; naast het presenteren van twee edities kennen we hem ook als Fraanske de Kansasser (1976 t/m 1980, 1984, 1986, 1989). In 1976 was hij hiermee dan ook de eerste drager van de titel “Taauwmeut van Beek”. Welke titel hem later nogmaals is toegekend.

 

Met trots mogen we dan ook zeggen dat door bovenstaande staat van dienst Frans een zeer bijzondere Pezerik is. Vandaar ook dat dit bekroond is met een Gouwe Pezerik in 1979 en later zelfs nog gevolgd door het toekennen van het (zeer uitzonderlijke) Pezerikkenbeeld.

 

Nadat Frans niet meer actief was als medewerker, was hij een graag geziene aanwezige op de diverse carnavalsevenementen. Hij bleef er graag van op de hoogte hoe carnaval in ut Pezerikkengat werd gevierd, veelal voorzien van boerenkiel en Tantiek-mutske. Het doet goed om te zien dat Frans zijn Pèèrs Gèèle carnavalsbloed heeft doorgegeven aan zijn nageslacht.

 

We zijn Frans veel dank verschuldigd voor al het werk dat hij voor onze stichting heeft verricht. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van het verlies van deze bijzondere man. Hilvarenbeek verliest een mooi mens en Ut Pezerikkengat unne Frêête Gouwe Pezerik.