veel gestelde vragen & antwoorden

Leuk dat je kind zich (misschien) wil aansluiten bij de Klèèn Pezerikke! We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de activiteiten, wat er van je kind en jezelf verwacht wordt en wat het kost. De veel gestelde vragen en antwoorden hebben we daarom op een rijtje gezet.

Heb je nog andere vragen of twijfel je ergens over? Kom een keer langs tijdens een van de oefenzondagen of mail naar [email protected]. Samen maken we er een feestje van! 

Wat houdt de Klèèn Pezerikke in?

Onze hoofdactiviteit is samen carnaval vieren. Voordat we zover zijn, hebben we een aantal voorbereidende activiteiten. Zo gaan we naar het KeinderKupkesFestival (KKF). Tijdens vier zondagochtenden bereiden we ons hierop voor. Tijdens deze oefenzondagen hebben we een programma voor jongens en meisjes van alle leeftijden; we zorgen dat alle kinderen iets kunnen voorbereiden waar ze zich fijn bij voelen. Zo spelen we spelletjes, knutselen, dansen en zingen we voor de optocht en het optreden. Verder maken we foto's voor het Buukske en hebben we veel plezier samen. Ook stellen we de Raad van XI samen en wordt er een Prins(es), Adjudant(e) en Regelèèr (het Klèèn Hôôg) gekozen door de commissie.

Programma Klèèn Pezerikken - seizoen 2023-2024

Voor wie is het?

Alle leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de Beekse basisscholen kunnen zich
bij ons aansluiten. 

Wat wordt er van de kinderen verwacht?

We verwachten dat je kind het leuk vindt om mee te helpen met de voorbereidingen voor carnaval en dus zoveel als mogelijk aanwezig is. Dat is tijdens het spelen van de spelletjes, het oefenen van de act, het knutselen van de benodigdheden voor de optocht en het optreden zelf natuurlijk. We stemmen de activiteiten zoveel mogelijk met elkaar af, zodat ieder kind zich goed vermaakt. Dat we samen veel plezier hebben, staat voorop!


Van de Raad van XI en het Klèèn Hôôg verwachten we ook dat ze meegaan naar de prinsonthullingen van andere verenigingen in de omgeving. Uiteraard zijn alle kinderen hierbij welkom om aan te sluiten. Op het inschrijfformulier kan je kind zelf aangeven of het interesse heeft om deel uit te maken van het Klèèn Hôôg of de Raad van XI.

Hoeveel geld kost het?

Deelname aan de Klèèn Pezerikke kost €44 per kind, per seizoen. Dit is inclusief alle kosten voor het gehele seizoen, zoals kleding, vervoer en drinken en versnaperingen als we samen op pad gaan. Dit is alleen mogelijk door de vele sponsoren, die we daar uiteraard heel dankbaar voor zijn!

Hoeveel tijd kost het?

We houden diverse activiteiten ter voorbereiding op carnaval. Deze zijn niet verplicht, maar het seizoen wordt natuurlijk alleen maar leuker als je kind bij zoveel mogelijk activiteiten aansluit, zoals de oefenzondagen, prinsonthulling, KKF en carnaval zelf. Daarnaast is het mogelijk om mee te gaan naar prinsonthullingen van andere carnavalsverenigingen. Van het Klèèn Hôôg en de Raad van XI verwachten we dat zij hierbij aansluiten.

Ben ik mijn kind de hele carnaval ‘kwijt'?

Tijdens carnaval bieden we op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag een programma aan dat een paar uur per dag duurt. Dit geldt voor het Klèèn Hôôg en de Raad van XI ook op vrijdag. We sluiten deze dagen grotendeels aan bij het georganiseerde openbare kindercarnaval in Hilvarenbeek. We vinden het gezellig als ouders/verzorgers aansluiten! Dat kan als hulpouder of door gewoon binnen te lopen.

Ik wil als ouder helpen. Wat kan ik doen?

We hebben weer een mooi programma bedacht voor komend seizoen. Hierbij kunnen we de hulp van ouders goed gebruiken, omdat het niet mogelijk is om alles alleen met de commissieleden te doen. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van de spellen of het knutselen tijdens de oefenzondagen. Maar ook bij de andere activiteiten stellen we de hulp van ouders zeer op prijs om de kinderen te begeleiden, voorbereidingen te treffen of op te ruimen. Op het inschrijfformulier kun je aangeven wanneer je kunt helpen of stuur een e-mail naar [email protected].